Понеделник, 05 Дек 2022
    
Избори 2022 Сунгурларе

Кандидати на ГЕРБ-СДС уважиха празника на Сунгурларе

  03.09.2022 13:30  
Кандидати на ГЕРБ-СДС уважиха празника на Сунгурларе

С богата празнична програма Сунгурларе отбелязва днес 48 години от обявяването на населеното място за град. По традиция тържеството започна с официално откриване на сезона на гроздобера в музея по "Лозарство и винарство".

Един от първите, които се включиха в кампанията по гроздобера, беше водачът на бургаската листа на ГЕРБ-СДС за предстоящите избори Жечо Станков.

Сред официалните гости на празника бяха още кандидатите за народни представители Галя Желязкова, д-р Цветелина Иванова, Ивелин Ефендиев, Ферди Хюлми, Георги Вдовичин и Анелия Долапчиева, която е и новият организационен секретар на общинското ръководство на ГЕРБ в Бургас.

Тържествената програма продължи на площада в града, където млади таланти от община Сунгурларе зарадваха присъстващите със своите изпълнения. На сцената се качи и известната странджанска народна певица Жечка Сланинкова. Довечера празничният ден ще завърши с концерт на Тони Дачева.

С Указ на Държавния съвет на Република България, публикуван в Държавен вестник на 4 септември 1974 година официално селището Сунгурларе става град.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и