Петък, 02 Дек 2022
    
Избори 2022

Стари имена поглеждат от новите листи за изборите през октомври

  02.09.2022 16:50  
Стари имена поглеждат от новите листи за изборите през октомври

362-ма са кандидатите за 14 мандата в Бургас

 

Силвия ШАТЪРОВА

 

Стари имена поглеждат от новите партийни листи. С малки изключения бургаският избирател ще трябва да избира между познати имена на 2 октомври.

В повечето листи този път партийните централи са заложили изцяло на имена от актива и по-малко на хора от гражданската квота, по този начин разчитат на партийна дисциплина и застраховка от номадство.

В ГЕРБ за предсрочните избори през октомври активът надделя и поставиха на първо място като водач борбения Жечо Станков, на второ място е Любен Дилов-син, който обясни, че това е било искане на самия „Гергьовден“. Вижда се отсъствието на Деница Николова, която три пъти бе на трето място, този път там е Галя Желязкова.

БСП отново е с позната почетна тройка - водач инж. Петър Кънев, следва учителят Станимир Баев и Тодор Байчев.

„Продължаваме промяната“ също повтаря познати имена в началото - водач е Константин Бачийски, вторият и третият са Христо Симеонов и Богомил Петков, който заменя на това място Димитър Ташев, следва Милко Пенев.

Изненада подготвят от „Български възход“. Водач е бившият регионален министър Виолета Комитова. В тази листа акостираха двама общински съветници от Бургас - Стоян Грозев и Манол Тодоров, които влязоха в местния парламент от ДБГ.

„Възраждане“ също разчита на партийци в първата тройка. Тук прави впечатление отсъствието на видния тракиец Тодор Ангелов.

ДПС отново заложи на участниците и в предишни парламенти - Севим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан, които са в избираемите челни места.

ИТН имат за водач Ивайло Вълчев, но този път след него е Тодор Иванов, липсва бившата депутатка Златомира Карагоргиева-Мострова, която ще води в родния си Сливен.

ДБ отново са с водач Ивайло Мирчев, следван от Димитър Найденов.

362-ма са кандидат-депутатите от Бургаския многомандатен район, които ще се борят за място в новия парламент. Народните представители, които се излъчват от Бургас са общо 14.

Общо 28 са политическите сили, които са се регистрирали в Районната избирателна комисия, съобщи председателят й адвокат Михаил Хаджиянев. Той уточни, че документите на всички са изрядни и отстранени от предизборната надпревара няма.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и