Понеделник, 28 Nov 2022
    
Общество

Партия „Български възход“ за листата си в Бургас: Гордеем се с хората, които са в нея

  29.08.2022 17:55  
Партия „Български възход“ за листата си в Бургас: Гордеем се с хората, които са в нея

Ние искаме да се харесаме на българските граждани, а не на чужди политици, заяви водачът на листата Виолета Комитова


Силвия Шатърова

 

Партия "Български възход" регистрира листата си за изборите на 2 октомври в РИК-Бургас.

Както „Черноморски фар“ прогнозира нейн водач е  бившият регионален министър от служебното правителтво на Стефан Янев- Виолета Комитова.

Тя е родена в Айтос, живяла е в Бургас, завършила е ПМГ „Акад. Никола Обрешков“. „Цялото ми семейство е от тук, затова се считам, че съм от Бургас и съм определена за водач тук“, заяви Комитова.

Общо 27 са имената-кандидати за народни представители. Сред тях се виждат общинските съветници в Бургас -Стоян Грозев и Монал Тодоров, които са на второ и трето място. Грозев, който бе част от ДБГ, вече не е областен лидер на партията, а Тодоров бе от гражданската квота.  Трансформацията си Грозев мотивира с това, че  ДБГ е употребена и изсмукана, а специалистите,  които са били в нея са използвани, в Български възход има ясно изявени цели, в момента в България липсва ред“, казва Грозев.

Още един общински съветник, но от Приморско е в листата-това е Ваня Андонова.

Четвъртото място е за Асен Бонджев, който бе заместник областен управител отново от квотата на Янев, когато бе служебен премиер. Още с основането на партията той се определи като човек на Стефан Янев тук.

Двама почетни граждани са сред имената. Това са народната певица Калинка Згурова и автомобилният състезател Стоян Апостолов,  в нея е строителният предприемач Георги Кузманов и сина на бившия шеф на горите- Явор Мишев Жеков.

„Ние си поставяме амбиции да работим за всички български граждани, защото сега се наблюдава следното: Политик № 1 иска да се хареса на Байдън, политик № 2 иска да се хареса на Путин, политик № 3 на Урсула фон Де Лайен. Не виждаме политици, които искат да се харесат на българския народ. Ние от Партия от Български възход искаме да се харесаме на българските граждани. Искаме да работим за националните ни интереси. Искаме да формулираме ясно националния интерес. Аз не забелязвам някой да ми го защитава. Първата ни задача е формулиране на националния интерес и ще търсим поддръжници във всички партии, които мислят като нас. Ще водим политика близко до гражданите, защото винаги съм се дразнила от надменното отношение на политиците.

„Ние ще направим умерена и балансирана кампания, като служебен  министър бранех парите на данъкоплатците като мои, защото раздаването на пари без контрол го усещах, все едно, че циганка ми е откраднала портомонето“, заяви прямо Комитова. Тя допълни, че не вярва на онези партии ,които правят скъпи и лъскави кампании за по 20  млн.лв.
Партиите не разоплагат  с такъв  ресурс, някой дава тези пари, това означава, че си купува политиците.Този, който е дал парите иска да си ги върне през влияние. Когато видя скъпа кампания, знам, че някой е напазарувал политиците“, категорична бе тя.

Ключовите ангажименти, които спешно си поставят от „Български възход“ са решаване на енергийната криза и тежката инфлация, а дългосрочните задача е борба за справяне с демографската криза, която трябва да се преследва като национален интерес.

Бургас има две тежки теми-туризъм и селско стопанство, категорична е Комитова.

 

 

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и