Петък, 25 Nov 2022
    
Бургас Общество

117 училища с нови книги и кътове за четене

  25.08.2022 15:01  
117 училища с нови книги и кътове за четене
  мон

Пет от школата са бургаски

117 училища ще обогатят библиотеките си с нови книги и ще създадат кътове за четене по Национална програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“. Общо 600 000 лв. ще бъдат разпределени между 7 начални, 53 основни, 52 средни и 5 обединени училища. В бургаско това са: ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, СУ „Хр. Ботев“, Камено, СУ „Йордан Йовков“, Бургас, СУ „Христо Ботев“ Бургас и едноименното училище в поморийското село Горица.

С отпуснатите средства по модул „Библиотеките като образователна среда“ на програмата ученици и учители ще имат възможност да разширят фондовете си с интересни издания от научнопопулярната, художествената и учебно-помощната литература.

Кътове за четене ще има не само в библиотеката, но и в пространства в училището, които позволяват това – фоайе,  класна стая, в свободно помещение. За създаването на неформална уютна обстановка училищата планират обзавеждане, което включва подходяща мебелировка, осветление и стелажи, както и разнообразни конструктори и образователни игри.

За учениците в начален етап са предвидени инициативи като драматизация по приказка, четене по роли, състезания по правопис и краснопис, литературни четения. За учениците в прогимназиален и гимназиален етап  - дебати и дискусии на различни теми, състезания по изразително четене и по краснопис, представяне на лично творчество на ученици, литературни четения и срещи с автори.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и