Неделя, 25 Сеп 2022
    
Общество Приморско

Ударената от мълния Теодора се срещна с нейната спасителка

  23.08.2022 10:46  
Ударената от мълния Теодора се срещна с  нейната спасителка

Животът на момичето, което беше ударено от мълния в Приморско преди седмица, вече е вън от опасност. 18-годишната Теодора се възстановява в Университетската болница в Бургас. Именно там се състоя и първата емоционална среща на ученичката от София и жената, спасила живота ѝ – хотелиерът Снежана Йорданова. Тя оказвала на Теодора първа долекарска помощ в продължение на 20 минути, предаде Нова.тв.

„В момента съм тук, дишам, живея заради Вас. Изключително много Ви благодаря! Получих втори шанс”, каза развълнуваното момиче пред Снежана. А тя отвърна: „Аз ти благодаря, че се пребори заради мен".

"Слава Богу, колегите в реанимация са постъпили абсолютно професионално и са успели да я изкарат от шока, в който е била. Тя най-вероятно е изпаднала в клинична смърт, за да й правят индиректен масаж. Късмет е, че на място е имало жена, която е разбирала какво прави", споделя хирургът д-р Кирил Симеонов.

Въпреки преживяното, Теодора гледа с усмивка на живота.  "Чувствам се като ударена от мълния. Възстановявам се, понякога се затруднявам, но гледам с усмивка на нещата", казва още Теодора. И призовава всички да бъдат добри и да си помагат, защото доброто рано или късно се връща, и то в точния момент.

Освен изгарянията, мълнията е оставила на ученичката и два белега във формата на сърце. Тя ги разчита като знак и апелира към управляващите да помислят за подобряване на Спешната медицинска помощ по морските курорти.

 


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Тодор Кантарджиев: Вече може да си отдъхнем от COVID
  25.09.2022 09:51      

Вече можем да си отдъхнем и както каза Световната здравна организация краят на пандемията се вижд