Неделя, 20 Nov 2022
    
Царево

Хвърчила от цял свят в небето над плажа на Велека

  21.08.2022 14:08  
Хвърчила от цял свят в небето над плажа на Велека

Започна десетият международен фестивал на хвърчилата "По пътя на птиците"

 

Започна десетият международен фестивал на хвърчилата на един от най-красивите плажове по Южното Черноморие, този край река Велека. Въздушната феерия носи името „По пътя на птиците“. Цветна феерия изпълни небето над дивият и красив плаж Велека в Синеморец, където се стекоха десетки плажуващи и туристи. Октоподи, анимационни герои, птици, гущери и риби изпълниха хоризонта.

Децата са истински щастливи от гледката: "Всяка година го има е и много яко. И много обичаме този ден, защото е много красиво".  "И има много веселба и енергия".

Възрастните също не крият усмивките си: "Още по-емоционално е за големите, защото децата изразяват емоцията спонтанно, а големите я задържаме и очакваме нещо уау да се случи, а това е най-вдъхновяващото нещо, което ние преживяваме", казва Нина Георгиева.

Стотици станаха свидетели и на майсторско управление на спортни хвърчила – това са модели за напреднали, които летят бързо и описват сложни фигури в небето. Организаторът Юри Георгиев: "Демонстрират управляеми хвърчила, това е висшия пилотаж на хвърчилата, те са малко по-нататък и под синхрона на музиката това ще го правят в Приморско, Албена и Шабла".

Празникът на свободния полет на хвърличата продължава през следващите дни на плажовете във Варвара, Приморско, варненския плаж Аспарухово и Албена, а двуседмичната цветна ферия ще завърши в Шабла.

Източник: Нова ТВ


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и