Петък, 18 Nov 2022
    
Бургас

Четири бургаски училища ще имат нови спортни площадки

  19.08.2022 11:38  
Четири бургаски училища ще имат нови спортни площадки

Одобрени са всичките 4 подадени проекти на Община Бургас по „Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общинските училища“ на МОН, съобщи кметът Димитър Николов и уточни, че на нови спортни терени и съоръжения ще се радват учениците на СУ „Епископ Константин Преславски“, ОУ „Антон Страшимиров“, ОУ „Любен Каравелов“ и НЕГ „Гьоте“.

В момента асфалтовата настилка в дворовете на тези бургаски училища не отговаря на съвременните изисквания за провеждане на часове по физкултура и спортни занимания. Дейностите включват отстраняване на износения асфалт, уплътняване и полагане на основи, оформяне на наклони за отводняване, полагане на бетонова и на специализирана спортна настилка, разчертаване, доставка и монтаж на оборудване за спортните площадки.

СУ "Епископ Константин Преславски" е одобрено по модул 1 "Изграждане на нови спортни площадки". По инвестиционния проект ще бъдат изградени през следващите няколко месеца две нови комбинирани спортни площадки с обща площ 780 кв. м. за волейбол и баскетбол със специализирана настилка с противоударно покритие в училищния двор.

В ОУ "Антон Страшимиров" проектното предложение предвижда изграждане на нова спортна площадка със специализирана спортна настилка на площ от 1000 кв. м. на мястото на съществуваща в двора на училището, която ще бъде за баскетбол, волейбол и хандбал. Другата част ще бъде футболно игрище с изкуствена трева с размери 580 кв. м.

Нова комбинирана спортна площадка за волейбол, баскетбол, хандбал и лекоатлетическа писта към нея ще бъде изградена в НЕГ „Гьоте“. Предвижда се тя да бъде на обща площ 1000 кв. м.

ОУ „Любен Каравелов“ е одобрено по модул 2: „Основен ремонт на спортни площадки“. В двора му ще бъдат основно ремонтирани старите, износени и амортизирани хандбална и футболна площадки, които са на площ от близо 1000 кв. м.

Изграждането на новите площадки в 4-те бургаски училища ще се осигури качествени и съвременни терени, които ще бъдат използвани от над 3000 ученици за провеждане на занимания на открито в часовете по спорт и в свободното си време.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и