Четвъртък, 17 Nov 2022
    
Бургас

Осветиха обновения най-стар фар по Черноморието

  18.08.2022 17:38  
Осветиха обновения най-стар фар по Черноморието

В района на фар Шабла  днес, се проведе тържествено отбелязване на международния ден на морските фарове и откриване на обновения фар Шабла. Той е най-старият морски фар по българското черноморско крайбрежие.

Официалната церемония започна с военен ритуал по посрещане на командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, кратка ретроспекция на историята на морските фарове и обявяване на заповед за награждаване на военнослужещи и цивилни служители на началника на „Хидрографска служба“ капитан I ранг Венцеслав Николов.

Тържественото откриване на обновения фаров комплекс Шабла се проведе с ритуал по рязане на трикольорна лента от контраадмирал Кирил Михайлов, капитан I ранг Венцеслав Николов и най-стария служител на фар Шабла господин Иван Хаджииванов. Церемония по освещаване на фара отслужи протойерей Павел Максимов.

         След откриването се състоя военен ритуал по сдаване/приемане на длъжността “Началник на Хидрографска служба” и обявяване на заповедта за прекратяване на договора за военна служба, освобождаване от длъжност и зачисляване в запаса на капитан I ранг Венцеслав Николов и заповеди за награждаването му от името на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и