Неделя, 13 Nov 2022
    
Култура

Писателят Илиян Кузманов взема на бараж Лондон

  14.08.2022 10:28  
Писателят Илиян Кузманов взема на бараж Лондон

Пазарджишкият писател Илиян Кузманов покорява сърцето на световната литература - Лондон. Неговата книга „Дяволът! Аз го Познавам“, предпремиерно може да бъде открита в книжарници Bookmarks. Днес книгата бе изложена на централно място в Bookmarks в сърцето на Лондон до станция Tottenham Court Road, точно до British Museum. Мениджърът на книжния магазин Деив Гилкрист, планува представяне на Илиян Кузманов през септември, като Българският Културен Център в Лондон е поканен.

Илиян Кузманов определено е най-успешният съвременен български писател, който с втората си книга има амбицията да постигне много по-големи успехи от Топ 20 на Амазон, един от успехите му с първата книга. А в Лондон, паралелно с представянето на книгата в Bookmarks се водят преговори с няколко големи разпространителя и издателя. Запланувани са представяния на книгата, както и Илиян изрази желание да зарадва българската общност на Острова.

Най-новата книга на Пазарджиклията Илиян Кузманов по традиция започна своят път първоначално на английски и по традиция, българската публика ще я очаква на Коледа напълно безплатно в електронен вариант на български. За самата книга, родният корифеи Иван Гранитски казва, че е явление в родната литература, а Илиян е несравнима комбинация на не само талант, но „на рядко срещаната комбинация от богат житейски опит и невероятно силен характер“, силни думи изречени от едно от светилата на българската литература.

А книга, както и самият Илиян казва е много повече от биография на дявола. Това е многопластова история, съвременен прочит на Данте, Гьоте, Милтън и Булгаков, отговор на това какво означава понятието Свободен Човек и какво е Тоталитаризъм.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и