Събота, 12 Nov 2022
    
Бизнес Бургас

Готов ли е бизнесът на Бургас за големите музикални прояви

  13.08.2022 10:43  
Готов ли е бизнесът на Бургас за големите музикални прояви

Дона МИТЕВА

Невероятен концерт на Arctic Monkeys в Бургас. Над тринадесет хиляди, та и повече любители на групата се събраха на пристанището и се отдадоха на забавление.  За мнозина специално дошли в града ни това бе преживяването на сезона, а защо не и на годината. Така бе и на SPICE Music Festival 2022. Не са малко хората, които поздравяват управата на града и лично кмета Димитър Николов и коментират, че сме надминали вече Варна. Други пък казват, че бизнесът трябва да е благодарен за предоставената възможност да се печели добре през лятото.

Само че действителността е друга. Ако при SPICE Music Festival 2022 зоните за хранене спасяваха от глад феновете, то при чистите концерти, където такива липсват има проблем. След приключването на музикалното преживяване излизащите от концерта искат да хапнат по нещо, но се оказва, че в центъра на града след 23.00 часа всичко е затворено. Няма от къде да се купи дори една баничка или какъвто и да е сандвич. Да не говорим за заведения с богато меню и сервитьори.

Интересно дали собствениците на заведения за хранене не се информират за културната програма на града? И дали наистина не виждат възможност да спечелят точно в тези вечери, когато в Бургас са се струпали мнозина фенове на различните музикални жанрове. Защото не е само концерта на Arctic Monkeys.

Наред с това, че след снощния концерт няма къде да се хапне нещо, стои и въпроса с организацията на паркирането. Граждани се оплакаха, че снощи повече от половин час са чакали в задръстване за да може да излязат от ул. „Булаир” и да се приберат след музикалното изживяване на пристанището.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и