Вторник, 08 Nov 2022
    
Бургас

Общината ще кандидатства с проект за изграждане на нова работилница на лодкостоянката в „Крайморие“

  09.08.2022 08:20  
Общината ще кандидатства с проект за изграждане на нова работилница на лодкостоянката в „Крайморие“

Община Бургас ще кандидатства с проект за изграждане на нова работилница за ремонт на лодки, както и осигуряване на съоръжения за почистване на морското дъно от микропластмаса и ледогенератор за лодкостоянката в „Крайморие“. Решението да се кандидатства за финансиране беше прието от Общинския съвет.

С модернизацията на пристана и развитието на инфраструктурата ще се подобрят безопасността и условията за труд на местните рибари.

Проектът предвижда още изграждането на един понтонен кей, закупуване на водолазно оборудване за двама души и подводен робот, с който да се заснема състоянието на морското дъно и плавателните съдове.

Планирано е още да се осигури соларна система за топла вода за обслужване на лодкостоянката.

За опазване чистотата на Бургаския залив е предвидено да се достави специална кофа, която да улавя плаващи отпадъци в морето.

За реализирането на тези цели Община Бургас ще кандидатства с проектно предложение „Подобряване на безопасността и условията на труд на рибарите, и модернизация на съществуващ обект ”Покрита лодкостоянка в акваторията северно от кв. 54, по плана на кв. Крайморие, Община Бургас“ по процедура за подбор на проекти BG14MFOP001-1.024 „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и лодкостоянки“, мярка 1.8 „Рибарски пристанища, кейове за разтоварване, рибни борси и покрити лодкостоянки“, сектор „Инвестиции насочени към изграждане и/или модернизация на лодкостоянки“, финансирана от Европейския фонд за морско дело и рибарство чрез Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и