Сряда, 09 Nov 2022
    
Общество

Русия гони 14 български дипломати

  05.08.2022 15:30  
Русия гони 14 български дипломати

Русия гони 14 български дипломати. Мярката е ответна - заради експулсирането на 70 служители на посолството на Москва в София в края на юни. Това съобщава агенция ТАСС, цитирайки руското Министерство на външните работи.

"Убедени сме, че неприятелските действия по отношение на Русия нямат нищо общо с националните интереси на България и нейния народ", заявяват от руското МВнР. И допълват, че експулсирането на нейните дипломати от нашата страна нанася значителна вреда на отношенията между двете държави и е знак за по-нататъшна деградация на Запада.

"Смятаме, че подобни действия нарушават правата на сънародниците ни, лишени от достъп до консулски услуги, свидетелстват за по-нататъшна деградация на колективния Запад, готов да жертва интересите на партньорите си, само за да навреди на Русия. Безпрекословното придържане на официална София към тази деструктивна линия е достойно за съжаление", заявяват още от дипломатическото ведомство.

По-късно от Министерството на външните работи у нас потвърдиха за обявяването на 14 български дипломати за персона нон грата, предаде БТА.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и