Петък, 04 Nov 2022
    
Айтос

Кметът Васил Едрев: Всички разкопани улици в града ще бъдат реновирани

  05.08.2022 15:04  
Кметът Васил Едрев: Всички разкопани улици в града ще бъдат реновирани

Планирани са средства за нови бордюри, тротоарни и асфалтови настилки

 

„Всички разкопани улици в града ще бъдат реновирани - планирани са средства за нови бордюри, тротоарни и асфалтови настилки" Това заяви кметът Васил Едрев на заседанието на Общинския съвет на 29 юли, в отговор на въпрос на общински съветник.

„На финала е обществената поръчка за избор на изпълнител на СМР за всички улици, на които се изпълняват дейностите по проекта за нова ел. мрежа с подземно окабеляване“, обяви още кметът.

"Дейностите по проекта за реконструкция на уличното осветление, свързан с полагането на ел. кабели изисква повече време. Да, разкопаните улици създават неудобства за гражданите и за водачите на МПС, но идеята е да съчетаем изпълнението на проектите и да изградим една съвременна градска среда - с нова ел. мрежа, нови стълбове, LED осветителни тела и нови настилки. Искам да уверя и Вас, и гражданите, че всички разкопани улици, които не са включени в проекта "Реконструкция и рехабилитация на тротоарните настилки на улици в гр. Айтос", ще бъдат реновирани със собствени бюджетни средства. Ще бъдат положени нови бордюри, тротоарни и асфалтови настилки", заяви кметът в заседателната зала.

Кметът даде отговор на още един от въпрос, който вълнува гражданите - ще бъдат ли засадени дръвчета по улиците, които се ремонтират. "Да, предвидено е да бъдат засадени 200 дръвчета. Това ще стане с изваждане на блокчета от тротоарните настилки. По този начин ще се отворят джобове за засаждането на дръвчетата", обясни градоначалникът.

Както неведнъж беше обявено, в Айтос тече изпълнението на два проекта "Реконструкция и рехабилитация на тротоарните настилки на улици в гр. Айтос", в който са включени улиците "Богориди", "Братя Миладинови" и "Софроний" и проект „Реконструкция улично осветление по ул. „Братя Миладинови”, „Софроний”, „Щерю Русев”, „Богориди”, „Вардар”, „Райна Княгиня”, „Н. Рилски”, „Дядо Стойно”, „Д-р Павлов”. Към средствата, с които се финансират тези два проекта, Община Айтос е планирала собствени бюджетни средства за асфалтирането и цялостното реновиране на всички изброени по-горе улици. Така че дейностите по мащабния ремонт продължава и през м. август. А неудобствата са с цел напълно обновен централен градски район наесен.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и