Петък, 04 Nov 2022
    
Бургас Култура

Деца правиха шапки от вестници и учиха как се правят новини в медия

  05.08.2022 12:23  
Деца правиха шапки от вестници и учиха как се правят новини в медия

Деца от лятната занималня на НЧ “Асен Златаров 1940“  в Бургас научиха какво е да си журналист, да работиш във вестник и то в най-старата регионална медия в страната „Черноморски фар“. Вълнуваха се как са се правили новини преди ерата на интернет и фейсбук, защо вестниците са нямали снимки и от къде са научавали хората онова, което ги интересува. За всичко това им разказа главният редактор на изданието Силвия Шатърова. След това се включиха в творческа работилница за направата на шапки и лодки от вестници, под ръководството на журналиста Дона Митева.

Ето така изглеждат щастливите детски лица

 

Децата са от училищата  „Васил Априлов“, „Братя Миладинови“, „Св.св. Кирил и Методий“ прекарват по този интересен начин по един ден от лятната си ваканция. Всяка седмица имат срещи с творци, общественици и експерти, в същото време са близо и до книгите.
През летните месеци вече са се срещали с художничката Златка Бобева, с издателката Румяна Емануилиду, с авторката на книги Елена Сотйчева, с говорителя на ОДМВР -Цветелина Рандева и  Стоян Койчев - инспектор в сектор компютърни престъпления към Областна дирекция на МВР, който ги запозна децата с възможните опасности в Интернет пространството и отговори на многобройните им въпроси.

Вчера са били на екскурзия в „Музея на солта“ в Поморие.

 

На кого и защо обаче попречи лятната занималня на тези деца очаквайте в нашата тема в развитие.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и