Петък, 19 Авг 2022
    
Култура Несебър

Илия Луков пее в Свети Влас

  02.08.2022 13:16  
Илия Луков пее в Свети Влас

Народният певец Илия Луков и негови гост изпълнители ще изнесат концерт в Свети Влас по случай 119 години от Илинденско-Преображенското въстание. В Свети Влас празникът ще стане възможен с подкрепата на местното кметство. Спектакълът ще бъде близо два часа.

На сцената ще излязат 13 изпълнители и танцьори. Илия Луков ще изпълни едни от популярните песни в репертоара си. Заложил е най-обичаните народни и възрожденски песни, както и изпълнения свързани с героите на Илинденско-Преображенското въстание. Ще прозвучат и нови негови песни. В концерт-спектакъла ще участват гост-изпълнителите Веселка Стамболиева, Наталия и Татяна Петкови.

В спектакъла ще се представи и танцова формация "Шарена гайда". Освен изпълнителите, момичетата и момчетата от танцовия ансамбъл ще подпомогнат и публиката в народните хора, за да се превърне вечерта в празник.

Това е първият голям концерт на Илия Луков в Свети Влас.

Събитието e  тази вечер, в центъра на курортния град, пред кметството, от 20:30 часа.

През тази година Илия Луков отбелязва своята 28-ма годишнина на професионалната сцена, издал е 17 албума с акцент върху патриотичната тематика. Личната мисия на артиста е да пази фолклорното богатство и да предава на по-младите любовта към българското.