Петък, 19 Авг 2022
    
Бургас Спорт

Анелия Златкова дава предвидената субсидия за „Нефтохимик“ на школата

  31.07.2022 12:24  
Анелия Златкова дава предвидената субсидия за „Нефтохимик“ на школата

Георги РУСИНОВ

 

Собственикът на „Нефтохимик“ Анелия Златкова направи жест, достоен за гордост към школата на „зелените“. В писмо до Общински съвет – Бургас и Спортната комисия тя известява официално, че клубът няма да участва в Трета лига – Югоизток, както самата тя бе заявила преди време. Тогава Златкова входира писмо, с което изявяваше такова намерение и искаше субсидия от Община Бургас.

Тъй като обаче тя е категорична, че „Нефтохимик“ няма да играе в третия футболен ешелон, в писмото, с което изразява отказа си, тя моли общинските съветници да предоставят предвидената за нейния клуб субсидия на СНЦ „Нефтохимик 1962“, което стопанисва школата на клуба. От новия сезон те ще стартират с мъжки отбор в най-долната футболна дивизия – „Б“ Окръжна група.

Председателят на Спортната комисия Георги Маринчев коментира, че това е достойна за уважение постъпка от страна на Анелия Златкова.

Припомняме, че „Нефтохимик“ фалира и бе изваден от Втора лига през миналия сезон. Също така в най-скоро време ще се проведе една обща среща между СНЦ-то и „Черноморец“ като ръководствата и на двата клуба са дали заявка, че ще се кооперират в името на успехите.

„Черноморец“ ще играе на игрището в „Долно Езерово“, а „Нефтохимик“ - на това в „Изгрев“.