Петък, 28 Oct 2022
    
Спорт

Турнирът по водна топка „Купа Бургас“ стартира днес

  29.07.2022 10:42  
Турнирът по водна топка „Купа Бургас“ стартира днес

След двугодишна пауза, в спортния живот на Бургас се завръща турнирът по водна топка за „Купа Бургас“. Международната надпревара беше изпратена в принудителна „ваканция“ от К-19, след като в предходните лета ситуацията с развитието на коронавируса в страната постоянно се променяше.

От чуждестранните отбори, за съжаление, предизвикателството да участва в 15-ото издание на традиционния за Бургас международен турнир за юноши прие само грузинският „Батуми“. Припомняме, че миналата година отборът дори имаше закупени билети, но здравните власти в страната забраниха воаяжа на спортистите си.

По финансови причини покани отказаха отбори от Германия и Гърция. Визовият режим се оказа пречка за тимове от Турция. Участие отказа и един македонски отбор. До последно се очакваше потвърждение от сръбския „Цървена звезда“.

Но традицията продължава и турнирът тази година ще се проведе. Това ще стане с участието на българските „Черно море“ - Варна, столичния ЦСКА, грузинския „Батуми“ и бургаските „Нептун“ и „Черноморец“, който е домакин на събитието.

Международната надпревара, която стартира днес, 29 юли, е за юноши, родени през 2006/2007 г. Първи във водата на басейн „Флора“ един срещу друг ще излязат съставите на ЦСКА и „Нептун“. Началото е от 18:00 часа. Във втория мач за деня играят ватерполистите на „Черноморец“ и „Батуми“.

В събота, 30 юли, сутрешният сеанс започва в 9:30 ч. с двубоя „Нептун“ – „Батуми“. По-късно излизат „Черно море“ – ЦСКА. Следобед от 18:00 ч. играят „Батуми“ – „Черно море“ и „Черноморец“ – „Нептун“.

В последния ден от турнира, от 9:30 ч., е морското дерби „Черноморец“ – „Черно море“ и ЦСКА – „Батуми“, а от 14:00 ч. ще спорят „Черноморец“ – ЦСКА и „Нептун“ – „Черно море“.

Награждаването и закриването на „Купа Бургас“, който се провежда със съдействието на Община Бургас, е от 16:00 ч. на басейн „Флора“. Турнирът е част от календара на Българска федерация по водна топка. Оттогава домакинът „Черноморец” е печелил пет от изданията, има едно сребро, три бронза и едно четвърто място. На последния турнир през 2019 г., носител на приза и на златните медали стана отборът U17 на „Черноморец”.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и