Четвъртък, 27 Oct 2022
    
Общество

МВнР охлади страстите на милиони българи за Турция

  28.07.2022 07:55  
МВнР охлади страстите на милиони българи за Турция

МВнР охлади радостта на милиони българи, които се зарадваха, че ще ходят до Турция само с лични карти.

Българите ще пътуват до Турция само с лични карти, но това няма да стане веднага, съобщиха от МВнР.

Припомняме, че по-рано вчера всички българи, тръгнали към Турция, ликуваха. Причината беше декретът на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, обнародван днес в Държавен вестник. С този декрет се въвежда възможността граждани, които притежават лични карти, издадени от Република България, да пътуват безвизово до Република Турция за 90 дни в рамките на всеки 180-дневен период, с цел туризъм или транзит, предаде Марица.

"Въпреки това, към настоящия момент все още не са получени допълнителни указания за начина на преминаване на ГКПП с лични карти, издадени от Република България, като не е посочен и конкретен срок за влизане в сила на новия режим на преминаване на границата за българските граждани", заявиха от българското Министерство на външните работи.

Предстои да бъдат уточнени допълнителните указания за начина на преминаване на ГКПП с лични карти, издадени от Република България, както и конкретният срок за влизане в сила на новия режим на преминаване на границата за българските граждани", съобщават още от ведомството. 

 

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и