Сряда, 26 Oct 2022
    
Култура

Христо Стефанов-Фандангото: На „Бургас и морето“ ще възпеем една прекрасна рокендрол дама

  27.07.2022 12:03  
Христо Стефанов-Фандангото: На „Бургас и морето“ ще възпеем една прекрасна рокендрол дама

Георги РУСИНОВ

 

Един от текстописците в конкурса „Бургас и морето“ тази година е местен талант. Това е фронтменът на бургаската група „Фанданго“ – Христо Стефанов. Тази година бандата ще изпълни песента „Рокендрол стар“, написана от него. Преди няколко години Стефанов и съпругата му участват с балада на конкурса. Предстоящото им участие тази година бургазлията коментира с наш репортер.

„Тази година решихме да участваме, тъй като имаме албум, който чака да бъде издаден и има песни, които не са пускани никога. Затова решихме малко на шега да участваме с песента „Рокендрол стар“. Дори не очаквахме да бъдем допуснати, но за наше голямо учудване сме избрани сред финалистите. Това ще е нещо доста по-различно от песните, които се изпълняват на този конкурс по принцип. Явно вече рамките трябва да се променят и да влизат и нови неща. Виждате как на „Евровизия“ колко рок групи участват и дори печелят. Така че го отчитаме като една добра тенденция, че и „Бургас и морето“ се отваря към различни стилове“, заяви музикантът и текстописец.

Песни „Бургас и морето“

Самата песен „Рокендрол стар“ е инспирирана от рок динозаврите Rolling Stones.

„Аз в тази песен свиря и на хармоника и това зрителите ще го видят на „Бургас и морето“. Отначало даже песента нямаше текст. Припявахме на-на-на и а-а-а-а. Но впоследствие се роди и текстът. И понеже се пее за рокендрол в един момент се роди идеята да е „Рокендрол стар“. Тя възпява една прекрасна жена, която пее такъв стил музика“, поясни бургазлията.

Анкета "Черноморски фар"

Стефанов очаква участието в „Бургас и морето“ с нетърпение, тъй като отдавна бургаската група не е свирила пред родна публика.

„Последно заедно с жена ми имахме едно участие, но то покрай този ковид нещата станаха много сложни. Иначе след конкурса „Бургас и морето“ ще имаме друго участие в Бургас и отново ще изпълним „Рокендрол стар“, завърши той.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и