Вторник, 25 Oct 2022
    
Крими

Стоян от Ямбол, който надрусан разигра полицията, поиска домашен арест

  26.07.2022 14:49  
Стоян от Ямбол, който  надрусан разигра полицията, поиска домашен арест

Силвия Шатърова

Стоян Георгиев от Ямбол, който в неделя надрусан не спря на полицейска стоп палка, предизвика гонка из част от бургаските улици и се озова чак в Средец, влезе днес в Районен съд -Бургас. Той заяви, че съжалява и иска домашен арест, за да гледа двете си деца на осем години и баба си, за които няма кой да се грижи.

Стоян е от Ямбол, живее в село Джинот, многократно осъждан, а по думите на прокуратурата има „богата палитра отперстъпления“. В неделя той разигра полицията , в следствие на гонката двама полицаи пострадаха.

Екшънът е започнал от местността „Пода“, където Стоян не спира за проверка при подаден сигнал на служители на "Гранична полиция". Единият от полицаите е бил ранен при опит да бъде спрян преследваният автомобил, когато две полицейски коли са блокирали пътя в центъра на минно селище Върли бряг. Автомобилът блъснал с висока скорост спрените коли и при удара е пострадал служителят на органите на реда. Той е откаран в бургаската болница и освободен за домашно лечение. Другият полицай е ранен от рикоширал патрон. Изстрели със стоп патрони са били произведени в опит да бъде спрян автомобила. Вторият пострадал полицай е настанен за наблюдение в хирургичното отделение на болницата. На кръговото кръстовище на входа на Средец след дълго преследване е спрян лекият автомобил. Задържани са 29-годишен криминално проявен мъж от ямболското село Джинот и 41-годишният му спътник. И двамата са с положителни проби за наркотици.

Прокуратурата поиска най-тежката мярка задържане под стража, като изтъкна, че обвиняемият е многократно осъждан. Той е извършил двете пръстъпления с особен цинизъм  и има опасност да се укрие. Доказателствата са събрани от полицаи и спътника на Стоян, предстои събиране на още доказателства, като записи от камери на АПИ и Община Бургас, както и назначаване на технически експертизи.
„Обвиненията не спазва правните норми на държавата“, заявиха от прокуратурата.

 За неподчинение на полицейско разпореждане е предвидено наказание до 6 години лишаване от свобода, другото обвинение е за това, че е причинил катастрофа, в следствие на което полицай е с фрактура на ръката, като деянието е извършено под въздействие на наркотици, наказанието тук е от 1 до 6 години“, заяви говорителят на Районна прокуратура Антоанета Маркова.

 

В зала пристигнаха близките на Стоян-майка и брат. Майка му заяви, че той никога не е имал шофьорска книжка, но не знае дали употребява наркотици. Адвокат Иван Боев пледира пред съда с аргумента, че Стоян е допуснал грешка, извиянва се за това, което е причинил.

Предстои Съдът да се произнесе в 15.15 минути.
 

 


Анкета

Мнения

Мнения
От БСП ще задържат мандата до петък
  25.07.2022 12:56      

От БСП ще задържат мандата до петък. Това каза председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски, след з