Понеделник, 24 Oct 2022
    
Общество

САЩ планират да увеличат военната помощ за страните на източния фланг на НАТО

  22.07.2022 09:52  
 САЩ планират да увеличат военната помощ за страните на източния фланг на НАТО
Военният министър бе посрещнат на Морска гара -Бургас
  Георги Русинов

САЩ планира да увеличи военната помощ за страните от Черноморския регион, в това число и за България, министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков, който е гост на международното военноморско учение „Бриз 2022“ коментира, че става въпрос за програма, която ще обхване всички страни членки на НАТО, включително и тези в Черноморския регион. Мисля, че трябва да се възползваме от тази програма максимално, специално за сектор "отбрана" зависи от нас какво ще включва програмата. Както се казва, трябва да се преборим за тези средства, заяви Заков.

От борда на кораба "Верни" той ще наблюдава демонстрация за овладяване на пожар на пасажерски кораб в пристанище, а по-късно - операция за овладяване на кораб, превзет от терористи. 

Заков бе посрещнат на Морска гара в Бургас с военни почестни.

Днес той е официален гост на ВИП деня на националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2022“. Заков и началникът на щаба на Военноморските сили Камен Кукуров се качиха на борда на фрегатата "Верни", откъдето ще наблюдават учението.

 

Учението започна с "пожар" на един от корабите 

 

11 са държавите участници във военноморското учение – България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Латвия, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, както и  от военноморското командване на НАТО.


Анкета

Мнения

Мнения
От БСП ще задържат мандата до петък
  25.07.2022 12:56      

От БСП ще задържат мандата до петък. Това каза председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски, след з