Вторник, 18 Oct 2022
    
Поморие

ВиК-Бургас с обяснение за водните грижи на Поморие/Вижте каква е причината/

  19.07.2022 17:37  
ВиК-Бургас с  обяснение за водните грижи на Поморие/Вижте каква е причината/

"Черноморски фар"

Една от причините за слабото налягане на водоподаването в Поморие е натоварената мрежа и слабия й капацитет. „Всяко лято населението на града се увеличава до пет пъти. Капацитетът й не достига, мрежата е амортизирана и е причина за аварии“, заявиха от ВиК-Бургас по повод жалбите на граждани и острата реакция на кмета Иван Алексиев.

Според дружеството днес би следвало да се нормализира водоподаването.  От там напомнят, че определени хотелски комплекси туристите са до 5 000 души, което е натоварване за тази система.

Припомняме, че Поморие е включено в големия ВиК проект на дружеството за ремонт на мрежата в цялата Бургаска област. Проектът предвижда реконструкция и рехабилитация на съществуващата ВиК- структура и изграждане на нови системи и съоръжения в тринадесет агломерации – Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец.

Според него трябва да се изградят два нови резервоара за питейна вода на Поморие, но градът не е включен в първия лот на проекта, който тръгна.


Анкета

Мнения

Мнения
Кметът на Поморие с остро предупреждение срещу  ВиК: Ще подкрепя протести на гражданите срещу безобразията с водата
  19.07.2022 12:25      

Поморие отново има проблем с водоснабдяването. Това е всяко лято, когато градът се претоварва. Не