Вторник, 18 Oct 2022
    
Мнения

Кметът на Поморие с остро предупреждение срещу ВиК: Ще подкрепя протести на гражданите срещу безобразията с водата

  19.07.2022 12:25  
Кметът на Поморие с остро предупреждение срещу  ВиК: Ще подкрепя протести на гражданите срещу безобразията с водата

Поморие отново има проблем с водоснабдяването. Това е всяко лято, когато градът се претоварва. Непрекъснато зачестяват жалби от туристи, собственици на хотели и къщи за гости заради ниско налягане или аварии.
Днес отново има проблем с водоснабдяването в града. А това преля чашата и кметът Иван Алексиев излезе със специално становище. Публикуваме го без редакотраска намеса :

Уважаеми съграждани и гости на Поморие,

Във връзка с ежедневните аварии на водопровода в град Поморие през последната седмица и липсата на вода в града, споделям и подкрепям възмущението, изразено чрез получените множество сигнали, съобщения, телефонни обаждания от съграждани, гости и туристи.

Многократно разговарях с ръководството на ВиК Бургас и получих уверения и обещания, че проблемът ще бъде решен, но очевидно това не се случва, а ситуацията летен курорт да остане без вода през по-голямата част на деня е възмутителна. В тази връзка, като кмет на Поморие бих подкрепил всяка гражданска инициатива, включително и подписка срещу безобразията, липсата на адекватна позиция и отговорност от ръководството на ВиК дружеството и по-конкретно  – район Поморие.

Както Вие, така и аз като кмет, нямам никакви възможности да се „преборя“ с тежкия държавен монопол в лицето на ВиК Бургас.

„Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД Бургас е държавно търговско дружество с принципал министърът на регионалното развитие, а Общината няма как да въздейства – нито с осъществяване на контрол, нито с осигуряване на аварийни групи. Знаете, че таксите, които ние, жителите на гр. Поморие плащаме за вода, се заплащат към ВиК Бургас, а не към общинския бюджет. Именно затова, считам че е наше право да изискваме по-добро обслужване, адекватни реакции и необходимото отношение от страна на обслужващия оператор. Присъединявам се към всяко Ваше недоволство и Ви уведомявам, че за всички критики и въпроси относно предоставената услуга отговарят службите на ВиК:

ВиК – Поморие

телефони: 0596 23 055 и 0596 22 033

ВиК – Бургас

телефони: 056 851 322 и 056 851 318
E-mail: [email protected]

С уважение,

Иван Алексиев
Кмет на община Поморие

Очаквайте мнението на дружеството по темата!

 


Анкета

Мнения

Мнения
Кметът на Поморие с остро предупреждение срещу  ВиК: Ще подкрепя протести на гражданите срещу безобразията с водата
  19.07.2022 12:25      

Поморие отново има проблем с водоснабдяването. Това е всяко лято, когато градът се претоварва. Не