Вторник, 11 Oct 2022
    
Крими

Арест за нашенци, ограбили румънец в Сънито

  12.07.2022 11:19  
Арест за нашенци, ограбили румънец в Сънито

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Коста К. и Ивайло Ф., обвиняеми за осъществен грабеж в съучастие в условията на опасен рецидив.

Коста К. и Ивайло Ф. са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 4, вр. чл. 198, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. чл. 29, ал. 1, б. ”А” от НК, за това, че на 07.07.2022 г., около 04.00 ч., в района на хотел “Алба” в к.к. „Слънчев бряг“, в съучастие като съизвършители, отнели чужди движими вещи - черен кожен портфейл, съдържимата в него парична сума в размер на 70 лева, 500 румънски леи и 100 евро, 50 германски марки, един брой здравна карта, лична карта, мобилен телефон и др., от владението на румънския гражданин Д. С., с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това заплашване, изразяващо се в заплаха с нож и деянието извършили в условията на опасен рецидив.

Според съда, процесуалната активност на разследващите органи е довела до събирането на доказателствен материал, който, макар и на този ранен етап от разследването, позволява да се направи обосновано предположение, че двамата обвиняеми, най-вероятно в съучастие помежду си, са вероятните извършители на престъплението. За разследваното деяние според закона е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ повече от 5 години. Бургаският окръжен съд прие, че съществува презумпцията за наличие на реална опасност от укриване или извършване на престъпление от двамата обвиняеми, предвид факта, че деянието, което се разследва, е извършено в условията на опасен рецидив. Приложените справки за съдимост на Коста К. и Ивайло Ф., сочат за множество осъждания за грабежи и други престъпления против собствеността, които като брой са достатъчни, „за да обусловят извод за високата степен на обществената опасност на обвиняемите, поради наличието на трайно утвърден у тях модел на престъпно поведение, съчетан с нисък праг на морално-волеви задръжки“, пише в мотивите си съда.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок.


Анкета

Мнения

Мнения
Радев: Ако се стигне до избори, трябва да са през октомври
  12.07.2022 16:38      

Той ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС в рамките на дни Румен Радев ще връчи втория манда