Понеделник, 10 Oct 2022
    
Несебър

На св. Параскева в Равда празнуват

  11.07.2022 15:35  
На св. Параскева в Равда празнуват

Равда, едно от най-популярните курортни селища в България, отбелязва своя празник на 26 юли – Деня на св. Параскева.

Тържественото честване на най-важната в културния календар на селото дата тази година ще се проведе със  специалната  идейна, организационна и ресурсна  подкрепа на Община Несебър.

Жителите и гостите на несебърското курортно селище ще се забавляват с поредица от интересни прояви и концертни събития, които ще оставят незабравим спомен от празника на Равда 2022.

За всички малки любители на цирковите и детските шоу програми своите чудни  способности ще демонстрират артистите от „Чеди шоу“. Техните изпълнения, които ще се състоят на площада в центъра на Равда, са  с начален час 17.30.

Следващата  по време, но не и по значимост изява ще представи на празнуващите чудните ритми и богатството  на българския фолклор. За всички жители и гости на Равда от 20.30 часа концерт ще изнесат  народният певец Данислав Кехайов и приятели. Д-р Данислав Кехайов е един от прославените граждани на Община Несебър. Неговото име и чудният му глас дълги години дават своя принос за известността на града ни в културните среди на България.

Гвоздеят на празника тази година ще бъде участието на родната култова рок банда Б.Т.Р., чиито златни хитове вълнуват българската публика няколко десетилетия. Незабравимите песни на бандата ще зазвучат от сцената на площада на Равда от 21.30 часа, а последните акорди на концерта  ще се слеят във впечатляващия пиро-музикален спектакъл в небето над Равда, с който ще бъде поставен финалът на вечерта.

 


Анкета

Мнения

Култура Мнения
Алберта Алкалай - председател на „Алеф“:Лауреатите от конкурса „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“ са посланици на хуманизма
  11.07.2022 15:18      

Той ражда хора, които повече никога няма да ги видим сред средите на неонацистите или сре