Петък, 19 Авг 2022
    
Карнобат Крими

Двама пияни бабаити посегнаха на полицаи в Карнобатско

  10.07.2022 12:05  
Двама пияни бабаити посегнаха на полицаи в Карнобатско

Двама братя / на 24 и 26 години/ от карнобатското село Венец са задържани за срок от едно денонощие за агресивно поведение спрямо полицейски служители и несъобразяване с дадените им разпореждания за преустановяване на противоправното си поведение, съобщават от ОДМВР-Бургас.

Снощи малко преди полунощ в Районното управление на Карнобат е получен сигнал за висока музика, която идвала от частен дом в село Венец,  обитаван от двамата братя. Екип полицаи се отзовал на сигнала, като при слизане от автомобила са нападнати от братята, употребили солидно количество алкохол. Братята обиждали и псували служителите на реда, като опитали да се саморазправят с тях. След нанесен удар в лицето на единия полицай, са предприети действия по задържане на 24 годишния нападател. Той е повален на земята и са му поставени белезниц.

В същото време брат му опитал да ритне с крак тялото на единия служител, който успял да отбие удара с ръка. Агресивността на нападателя нараснала и той отново атакувал, целейки се този път в главата на служителя. С цел прекратяване на настъплението полицаят произвел изстрел със служебното си оръжие със стоп-патрон, който одраскал крака на 26 годишния мъж / при извършения медицински преглед е констатирано, че се касае за повърхностно нараняване, без кръвотечение и опасност за живота/.

Двамата братя са задържани със заповед за полицейско задържане. По случая е образувано бързо производство.