Събота, 08 Oct 2022
    
Мнения

Бойко Борисов в Бургас: „Гневен съм за пропуснатите ползи за държавата“

  09.07.2022 12:25  
Бойко Борисов в Бургас: „Гневен съм за пропуснатите ползи  за държавата“

Силвия Шатърова

„Гневен съм, че забавихме темпа в държавата и от лидер на Балканите, сега сме клиент. Гневен съм за пропуснатите ползи, за пропуснатите обходи и проекти“, това заяви пред партийния актив в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той пристигна с цялата парламентарна група на партията.

„Гневен съм, защото ако бяхме с Валери/Сименов/ Северния обход на Бургас щеше да е пуснат“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че в момента търси успокоение на народа и страстите, защото зимата ще е трудна. Ако продължават войната и санкциите, Европа ще остане без газ, а рецесията за Германия ще е 5 %, в България тя се очаква да е 20 %, прогнозира оше лидерът на ГЕРБ.

От трибуната в залата на Операта Борисов призова министър-председателя Кирил Петков в оставка да внесе законопроект за 100 % деверсификация на газа и ще получи подкрепа от 60 депутати, за да не може бъдещето служебно правителство да връща руския газ.

„Никакъв реваншизъм, точно обратното, аз знам и бой и мир. Ние ако не разберем, че разделена България нищо добро не е чака,  ще стигнем до японските и сръбски варианти“, заяви Борисов.

Пред актива той посочи и целта на следващите избори 8 % разлика с втората политическа сила, за да може да може да се компенсират евентуални машинации от машинния вот.

Борисов допълни, че няма с кого да преговорят за третия мандат.

„Христо Иванов каза, че  ще си търси други приятели. Партията с 5 % казва на тази с 21 %- те са по-умни и красиви“, възмути се още лидерът на ГЕРБ. Той не подмина, че президента Румен Радев ги е довел на власт и животът ще му го върне. Те оставиха държавата в тинята, а аз с моя опит, не се наемам. От тук нататък служебното правителство носи отговорността, момчета, които доведе и направи министри, за да съсипят всичко“, каза още той.

Според него проблем на Петков, Василев и останалите от Продължаваме промяната не са партийните лидери, а избирателите на ГЕРБ.

„Нашите избиратели не са врагове с тези на ПП, „Да, България“ и  другите партии. Ние бихме математически, ние няма да вземем втория мандат, защото имаме принципи- еврозона, солидарост, Западни Балкани  и европейски просперитет на страната. Ние трябва да се обръщаме само към техните избиратели. Тези, които гласуват за тези партии са важни за нас, това приятелство между дясноцентриските партии, които  изповядват евроатлантическите цености е важно за нас. С другите ще се уважаваме . Аз твърдя,  че в еврозоната е по-сигурно. Костадинов каза -не , Стефан Янев счита, че трябва да се запази неутралитет, ние ще спорим с него“, допълни още Борисов.

 Той благодири на успешните кметове от региона. „Помня преди 10 години Бургас, от тогава-до сега- обходи, мостове, градски транспорт, театри, магистрали, училища. Една година прекрасна зала, не могат да й намерят кусур, за да я пуснат“, допълни още той.

Борисов не си спести  критика към правителството в оставка. „Една къщичка за птици не са направили, една велоалея. АМ „Тракия” година и половина вече не се поддържа. Тя вече е опасна за вашето здраве и живот. Средната лента не е ремонтирана, тировете карат в аварийната, а всички бягат в лявата. Това донесоха. Това не им беше достатъчно. Цяла предизборна кампания изградиха върху АМ „Хемус”, каза лидерът на ГЕРБ.

„Те знаят какво са направили. Знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат”, посочи Борисов.

„Тяхната правосъдна реформа беше това да намерят пост на Бойко Рашков. За седем месеца има внесени три законопроекта от цялата им мащабна реформа. Само един от тях е приет от управляващата коалиция. Тези момчета са от година и половина министри и се оказва, че при всяка проблемна ситуация има замесени полицаи и коли със специален режим на движение”, добави той.

По думите му от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната”. „Най-тежкият въпрос за това правителство беше изборът на шеф на БНБ. Помогнахме. После Украйна – помогнахме. След това беше Северна Македония. Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да могат БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство. Все трима депутати щях да намеря”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Нека малко да се смирят. Вярно, пак се канят да правят измами с машините. Да се надяваме, че този път ще сме по-бдителни”, продължи той.

Близо час и половина  говори пред препълнената зала, а преди него Томислав Дончев, Жечо Станков и Иван Алексиев- в качеството си на нов областен лидер на партията. Събранието бе открито от кмета на Бургас -Димитър Николов.

 

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Бойко Борисов в Бургас: „Гневен съм за пропуснатите ползи  за държавата“
  09.07.2022 12:25      

Силвия Шатърова „Гневен съм, че забавихме темпа в държавата и от лидер на Балканите