Събота, 01 Oct 2022
    
Бургас Любопитно

В сватбения си ден те помислиха за бездомничетата

  02.07.2022 09:44  
В сватбения си ден те помислиха за бездомничетата

Дона МИТЕВА

Люси е банкер жилищно кредитиране, а Яни има автосервиз, занимава се с рециклиране на турбини. От съвсем кратко време те са семейство Кирязови.

В сватбения си ден новото семейство Люси и Яни Кирязови от Бургас и техните гости споделиха щастието си с бездомните питомци на приют ANIMAL SOS-BURGAS чрез прекрасен жест към тях.

Младоженците пожелаха вместо с букети цветя гостите да ги уважат с дарение за четирикраките им приятели в приюта.

„От много време покрай сина на Марго Пеева – Николаос, сме запознати с работата и проблемите в приюта. Помагали сме там с труд, дарявали сме одеяла през зимата. И сега изобщо не се замислихме и решихме в сватбения ни ден  вместо цветя, да накараме гостите ни да дарят средства за животните. Цветята са красиви, но са толкова много – не могат да се аранжират в един дом, а и бързо увяхват“, разказва Люси. С голяма радост споделя, че и гостите на сватбеното им тържество приемат присърце идеята.

„Понеже ние помагаме на нашите кумове, които имат сватбена агенция и имам лични наблюдения, че гостите са неориентирани в повечето случаи, в коя кутия какво се пуска, бях много приятно изненадана, а и не само аз, от сумата, която се събра за приюта“, допълва Люси.

В кутията на благотворителността са събрани 550 лв., с които беше закупена храна за животните в приюта.

Щедростта младата банкерка отдава на това, че голяма част от гостите също имат животни и са съпричастни към съдбата на четириногите, изоставени в приюта. Семейство Кирязови отглеждат куче и заек. Като и двете животни са осиновени по време на връзката им.

„Финансовата помощ за бездомните животни в най-щастливия ден на младото семейство Люси и Яни Кирязови осигури храната в приюта за 5 дни! Благодарим на младоженците за огромното им сърце за животните, на семействата им, че са възпитали достойни млади хора. Благодарим на роднините и на приятелите на младоженците, които с радост и щедрост подкрепиха благородната им идея. Възражда се надеждата, че има чувствителна промяна в отношението на младото поколение на България към животните“, каза Маргарита Пеева, изказвайки най-искрени пожелания за дълъг и щастлив семеен живот на новото бургаско семейство.