Понеделник, 26 Сеп 2022
    
Спорт

В Спортното млади футболисти гледаха филм за Радостин Кишишев

  27.06.2022 17:02  
В Спортното млади футболисти гледаха филм за Радостин Кишишев

Георги РУСИНОВ

 

В спортно училище „Юрий Гагарин” бе представен документален филм за един от успелите му възпитаници - легендарния бургаски футболист Радостин Кишишев.

„От обикновено момче с малко талант и много труд, постигнал завидни световни успехи в спорта, Тинката е пример за една изградена личност, в основата на която са спортът и дисциплината. Вдъхновяващ за нашите футболисти бе разказът на Кишишев за дългия път към професионалния футбол, който не би постигнал без помощта на своя първи треньор и образованието, което е получил в училище. След филма дискутирахме въпроси, които учениците поставиха към треньора Стоян Терзиев, създателя на филма - Тодор Жеравнински и към мен”, каза директорът Янчо Стойчев и добави:

„Само талант не е достатъчен! Виждал съм много таланти, които са се провалили, но не съм виждал нито един да се е провалил, когато е положил много труд и усилия!”, мотивира учениците господин Стойчев.

Радостин Кишишев остави богата футболна кариера зад гърба си – 83 мача в националния отбор, включително „Евро 96“, 236 мача в Англия, включително и Висшата лига.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати