Понеделник, 26 Сеп 2022
    
Спорт

„Нефтохимик 2010“ раздвижи трансферния пазар с нови попълнения, ключови играчи остават

  27.06.2022 13:16  
„Нефтохимик 2010“ раздвижи трансферния пазар с нови попълнения, ключови играчи остават

Георги РУСИНОВ

 

Волейболният вицешампион на България „Нефтохимик 2010“ раздвижи трансферния пазар у нас с нови попълнения. В рамките на седмица от клуба обявиха няколко нови имена, както и тези, които остават със сигурност в отбора за новия сезон.

Новината за завръщането на Георги Чалъков в редиците на бургазлии зарадва феновете. През сезон 2016/2017 Чалъков стана шампион на България и вдигна Суперкупата с екипа на „Нефтохимик 2010“. През годините той се подвизава още в „Пирин“ (Разлог), „Дунав“ (Русе), „Хебър“ (Пазарджик) и „Добруджа 07“ (Добрич).

Първи трансфер в кариерата си прави играч на „Дунав“ (Русе). Край морето акостира за новия сезон младата надежда Симеон Добрев, който ще играе за бургазлии. Либерото е част и от националния отбор на България до 22 години, като получава първата си повиквателна за отбора на 17-годишна възраст. С националния отбор е участвал на балкански и световни първенства, както и на 1-вите младежки олимпийски игри, които се проведоха в Баку.

Друг нов играч в „Нефтохимик 2010“ от новия сезон е централен блокировач. Това е Петър Бъчваров, който идва от тима на ЦСКА (София), където се подвизаваше през изминалия сезон. Бъчваров е юноша на „Виктория Волей“. Бил е също така в отборите на „Арда“ (Кърджали), „Пирин“ (Разлог), „Локомотив“ (Пловдив), „Дунав“ (Русе), „Хебър“ (Пазарджик).

Потвърдено участие за втори сезон в „Нефтохимик 2010“ има от разпределителя и капитан на националния отбор (U22) Любомир Телкийски. Калоян Балабанов и Тошко Димитров също ще останат в отбора за сезон 2022/2023. За трета поредна година червената фланелка ще носи Ивайло Лалов.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати