Петък, 23 Сеп 2022
    
Любопитно

Как висшата мода дойде в Бургас и кой я доведе

  24.06.2022 17:07  
Как висшата мода дойде в Бургас и кой я доведе

Силвия ШАТЪРОВА

Нещо ново, нещо свежо, но не нещо назаем, а бургаско - така може да се определи Дипломното ревю-дефиле на абсолвентите на филиала на НХА. Сред събитията по така наречения тренд „В час по 20“ през последната седмица трябваше да заложите точно на това в четвъртък и да отидете до Ченгене скеле.

Нещо за естети, не за силиконови устни, скули и коронки на главата, както и за привърженици на рокли-принцеси, рокли-торти или конфекция на килограм.

Ченгене скеле се превърна в подиум на висша мода, а това, че не сте ходили на подобно събитие в Милано или Париж, не е загуба. Защото абсолвентите от филиала на НХА я доведоха в Бургас.

Аплодисменти за техните преподаватели и за тях, демонстрираха креатив, провокация и модерен поглед.

Селектираните модели включваха цялостен, многопластов образ – рокли, якета, панталони, поли, блузи, ризи, умело съчетани с подходящите аксесоари – бижута и чанти. Колекцията бе вдъхновена от вечната класика „символите на българската шевица”, специфичните бродерии от регионите в цялата страна. Идеята обаче бе претворена с много съвременен поглед и експериментална техника, нестандартни отвори, рециклирани материали, асиметрии и различни дизайнерски хрумки, колкото на пръв поглед на някои да им изглеждаха стряскащи. Младите хора сред публиката си харесаха модели и дори бяха готови да ги облекат в ежедневието си.

Изключителен професионализъм като модели демонстрираха ученици и самите абсолвенти по моден дизайн, впечатляващ грим и поведение на подиума допълваха цялата представа на ревюто.

Бургас отдавна не е бил на картата на висшите и интересни модни събития, а ревюто доказа, че определено има място в културния календар и ще се запомни. Още отсега очакваме следващата промоция, а на абитуриентите от Випуск 2023 им казваме, че може да се доверят на новите дизайнери.

„Браво за младите артисти, огромна благодарност на партньорите от Община Бургас, поздравления за ентусиазираната и интелигентна публика!“, написа ректорът на НХА - проф. Георги Янков, който бе сред гостите на дипломното ревю на възпитаниците от Бургаския филиал на Академията.

 


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения
Елена Гунчева напуска Народното събрание и „Възраждане“
  24.06.2022 09:31      

Народният представител Елена Гунчева обяви във фейсбук страницата си, че напуска Народното събран