Вторник, 20 Сеп 2022
    
Бургас

Предлагат студентите по педагогика да влизат в бургаските детски градини

  21.06.2022 11:19  
Предлагат студентите по педагогика да влизат в бургаските детски градини

Студентите по педагогика влизат в бургаските детски градини през лятото и така ще осигурим стажовете им, а и непрекъсната работа на детските заведения.

Нарекохме новата програма “Заедно в образованието” и вярвам, че тя да бъде подкрепена от общинските съветници на предстоящата сесия, написа в социалната мрежа кметът Димитър Николов.

„Така ще се даде възможност на децата, завършили четвърта възрастова група, които вече са приети и записани в първи клас, да продължат да посещават детското заведение и през лятото безплатно. По този начин ще се гарантира повече спокойствие за младите родители в осигуряването на грижи за детето, когато са на работа.

В програмата могат да се включат специалисти педагози с квалификация „детски учител“, както и студенти 4, 3 и 2 курс от специалности „Предучилищна педагогика“, „Предучилищна педагогики и чужд език“ и „Начална и предучилищна педагогика“. Такива кадри се обучават в двете бургаски висши училища. Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и Бургаският свободен университет са партньори на Община Бургас по новата образователна програма.

До този момент 76 студенти вече са заявили желание да се включат в програмата и реално да практикуват професията в детските градини.

Те ще работят под ръководството на учители - наставници.

Директорите от своя страна ще имат възможност да избират доказали се млади преподаватели за временна или постоянна позиция и в бъдеще.

На завършили учители с квалификация „детски учител“ ще се заплаща стартова заплата за детски учител. На студентите се заплаща 90% от стартовата заплата за детски учител“, се казва още в поста на бургаския кмет.


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата