Сряда, 21 Сеп 2022
    
Любопитно

Абсолвентите дизайнери ще демонстрират модели на впечатляващо ревю

  21.06.2022 11:25  
 Абсолвентите дизайнери ще демонстрират модели на впечатляващо ревю

75 абсолвенти и студенти от всички курсове в катедра „Моден дизайн” към Националната художествена академия – Филиал Бургас, ще представят свои авторски решения с пищен спектакъл. Дипломното ревю ще се състои на открито в туристически комплекс „Ченгене скеле”, на 23 юни /четвъртък/, от 19.00 часа. Събитието се реализира с подкрепата на Фонд „Култура”, Община Бургас.

Селектираните модели включват цялостен, многопластов образ – рокли, якета, панталони, поли, блузи, ризи, умело съчетани с подходящите аксесоари – бижута и чанти. Колекцията е вдъхновена от вечната класика „символите на българската шевица”, специфичните бродерии от регионите в цялата страна. Идеята обаче е претворена с много съвременен поглед и експериментална техника, нестандартни отвори, рециклирани материали, асиметрии и различни дизайнерски хрумки.

„Това са дизайнерите на бъдещето, затова и подбраните сетове обръщат внимание на това как създадената дреха и аксесоар дава различни идентификации на личността. През цялото обучение ние насърчаваме индивидуалността на студентите и следваме актуалните модни течения от Европа и света, защото модата е стил, динамика, усет”, споделя Майа Богданова, моден дизайнер и преподавател в НХА, ръководител на катедрата.

Моделите ще представят ученички от Гимназия за изучаване на романски езици „Г. С. Раковски“, Търговската гимназия, както и модели от модна къща „Реннарт”, Радина Димитрова, която е възпитаник на НХА.


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата