Сряда, 29 Юни 2022
    
Спорт

Откриха Световното по свободно гмуркане в Бургас

  20.06.2022 12:55  
Откриха Световното по свободно гмуркане в Бургас

С официална церемония в плувен комплекс “Парк Арена ОЗК” беше открито 28-то Световно първенство по свободно гмуркане.

Проф. д-р Севдалина Турманова, председател на общински съвет Бургас изнесе приветствена реч към всички гости на състезанието и към всички атлети. Тя поднесе и своите специални пожелания към Валентин Люцканов, член на националния отбор по свободно гмуркане.

Александру Русо, президент на международната федерация по свободно гмуркане АИДА спази традицията, обявявайки световното първенство за открито. Той Саша Йеремич - главен съдия на състезанието, поднесоха и своите специални благодарности за домакинството на Община Бургас, като споделиха и че са дълбоко впечатлени от базата, която тя предоставя за световното първенство.

Сред официалните гости бяха и Любомир Стефанов - организатор на състезанието, както и Веселина Деведжиева, началник Отдел „Спорт” към Община Бургас

Световно първенство по гмуркане се провежда за първи път в България и тази година това съвпада с 30-годишнината на Световната федерация по свободно гмуркане АИДА.

За гостите, които не са запознати със свободното гмуркане, откриването приключи с кратка демонстрация от бургазлията Борис Георгиев, който също е част от националния отбор на България.

Първите стартове на 28-то Световно първенство по свободно гмуркане са на 20-ти юни от 9:00 сутринта. Очакваме подобрения на национални и световни рекорди


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
 Решено: БСП стопира преговорите с ПП за ново правителство
  29.06.2022 17:58      

Стопираме всякакви преговори с „Продължаваме промяната” за съставяне на правителство.