Четвъртък, 08 Сеп 2022
    
Несебър

Седемнайсет четвъртокласници от училището в Свети Влас са отличници на Националното външно оценяване

  09.06.2022 11:33  
Седемнайсет четвъртокласници от училището в Свети Влас са отличници на Националното външно оценяване

Основно училище (ОУ) "Св. Св. Кирил и Методий" в Свети Влас е сред отличниците в областта в Националното външно оценяване след IV клас. Седемнайсет четвъртокласници са с отлична оценка след оценяването на "малките" матури. Седем от тях са получили шестици и по двата предмета - български език и литература и математика. Двама са пълните отличници по математика с максимален брой точки - сто.

Четирсет са децата от училището, които се явиха на Националното външно оценяване в края на май. Общият им успех на "ниво училище" по Български език и литература е 78.90 точки от 100, а по Математика - 72,28 точки от сто, което бележи увеличение спрямо резултатите на оценяването през миналата учебна година. По скалата за превръщане на точките в оценки това означава много добри резултати, както на изпита по български език и литература, така и на теста по математика.

Постиженията на възпитаниците нареждат училището в Свети Влас сред първенците от всички училища в Бургаска област. Резултатите показват, че почти всеки трети четвъртокласник има отлични резултати поне по единия предмет. Зад успеха на учениците стоят класните ръководители Мата Пенева и Ирина Тодорлиева.

"Изключително горди сме с високите резултати, които нашите ученици показаха на тазгодишното Национално външно оценяване. Това е първият випуск от начален етап, който се обучава в онлайн среда заради пандемията COVID-19. Показаните усвоени знания на малките ученици носят удовлетворение и за учителите, за които изпитът също е тест за тяхната свършена работа. В продължение на четири години в нашето училище се прилагаше иновативният метод "JUMP Math" за обучение по математика. Резултатите на нашите деца са от усилена, неуморна работа и постоянство", коментира директорът на училището в Свети Влас Чубрина Стефанова. Тя добави,че ученици от Русия и Украйна, възпитаници на училище "Св. Св. Кирил и Методий" също са оценени с отлични знания по двата основни предмета.


Анкета

Мнения

Мнения Поморие
Кметът Иван Алексиев на среща с бизнеса: Туризмът трябва да заеме достойно място като политика в държавата
  09.06.2022 17:32      

Преди по-малко от месец, на 12.05.2022 г., кметът Иван Алексиев се срещна с местния туристически