Сряда, 29 Юни 2022
    
Спорт

„Нефтохимик“ започва наново от най-ниското стъпало

  26.05.2022 10:00  
„Нефтохимик“ започва наново от най-ниското стъпало

Георги РУСИНОВ

 

Футболният отбор на „Нефтохимик“ ще започне наново от най-ниското стъпало. Бургазлии ще имат мъжки отбор, който ще се състезава в „Б“ областна група, научи „Черноморски фар“. Поне такива намерения са заявили от СНЦ „Нефтохимик 1962“, което в момента управлява дейността на детско-юношеската школа на клуба.

Съставът на мъжкия отбор ще е изграден основно от юноши, като целта е да се обиграват и изграждат ядро за отбора. Предизвикателството пред СНЦ-то в момента е да успее да картотекира играчите навреме, тъй като досега това бе занимание на футолния клуб, на който мажоритарен собственик на акциите все още е Анелия Златкова.

Евентуалното игрище, на което ще играе този прероден клуб на „Нефтохимик“ е това в бургаския квартал „Долно Езерово“. Проблем обаче може да се окаже, че вечният съперник „Черноморец“ също е изявил желание да играе там.

Според председателя на Спортната комисия Георги Маринчев игрища има достатъчно и с малко разбиране от страна на двата отбора може дори да делят едно. Той припомни и че терен има в Българово. Причината „Черноморец“ да напусне храма си на стадион „Черноморец“ е скъпият наем и други проблеми.

За да е още по-пълен хаосът Анелия Златкова, под чието ръководство миналата година „Нефтохимик“ фалира и преустанови участието си във Втора лига, е заявила желанието си с писмо до Общински съвет-Бургас, че отборът ще играе в Трета лига от новия сезон.

Със сигурност ситуацията около „шейховете“ е динамична и ще търпи развитие.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
 Решено: БСП стопира преговорите с ПП за ново правителство
  29.06.2022 17:58      

Стопираме всякакви преговори с „Продължаваме промяната” за съставяне на правителство.