Събота, 20 Авг 2022
    
Бизнес Бургас

До дни пускат двупосочно пътя за Сарафово-Слънчев бряг

  20.05.2022 11:35  
До дни пускат двупосочно пътя за Сарафово-Слънчев бряг

Четири различни инфраструктурни мрежи бавят изпълнението на част от трасето на Северния обход в частта му от Сарафово към Бургас. Това стана ясно по думите на министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов, който пристигна в  Бургас за участие в кръгла маса, посветена на Европейския ден на Черно море и организирана от черноморски институт.

Според него причините за забавянето са чисто административни.

 „Едните са на високото напрежение, където за тях имаме издадено разрешение за строеж, за телекомуникационни кабели, където все още нямаме издадено разрешение за строеж и още две мрежи, едната от които е за осветлението, като през юли ще бъде издадено разрешението за строеж. Защо са бавни тези процедури? Защото са между нас, в случая агенция „Пътна инфраструктура“, и Общината. Тъй като се намираме в урбанизираната територия, се налага Общината да подготви всички тези проекти, те да бъдат одобрени от АПИ и едва тогава отиват за процедура за разрешение за строеж. В момента една от тези мрежи все още не е съгласувана и мисля, че това беше за осветлението. Казусът е съвсем административен“, каза той.

Той обеща, че няма да има тапи по трасето, защото до дни ще се пусне двупосочно пътят от Сарафово.

 „Така ще бъде целият сезон, защото няма как да се строи без разрешение за строеж. Реално ще стане края на октомври цялата отсечка, с всички разрешения за строеж, междувременно и с разрешение за ползване – така, както е по закон.“, добави той.

 


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Регионалният министър в Бургас: Масово се обжалват процедури за основни ремонти. Това е подозрително
  20.05.2022 11:54      

Силвия ШАТЪРОВА Основните ремонти, още на ниво процедури, се обжалват масово. Нямаме необ