Петък, 19 Авг 2022
    
Бургас

Трима от пет са допуснатите до изпита за шеф на бургаското образование

  20.05.2022 17:04  
Трима от пет са допуснатите до изпита за шеф на бургаското образование

Дона МИТЕВА

Излезе списъкът с допуснатите кандидати до конкурса за длъжност началник на Регионалното управление на образованието /РУО" в Бургас. Сред имената са двама от очакваните претенденти – заместник - директори на две елитни бургаски гимназии: Немската и Математическата  Петя Петрова и Станимир Баев. Другото трето лице, допуснато до изпита, е Ваня Христова. Тя е родена в Айтос и е позната на бургазлии като координатор на  фондация „Искам бебе“.

Други двама кандидати, подали документи – Петко Янгьозов, икономист и учителката по български език и литература Марта Грънчарова не са допуснати до конкурса. Мотивът е: „..представените документи не удостоверяват изпълнението на изискванията за минимален професионален опит - 5 години опит на ръководна длъжност в институциите от системата на предучилищното и училищното образование или опит на ръководни или експертна длъжност в администрация, свързани с предучилищното и училищното образование или - минимален ранг – II младши“.

Допуснатите кандидати трябва да се явят на тест на 07.06.2022 г. от 09:30 ч. в сградата на Министерството на образованието и науката. Интервюто с допуснатите след теста кандидати ще се проведе в същия ден.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения
Регионалният министър в Бургас: Масово се обжалват процедури за основни ремонти. Това е подозрително
  20.05.2022 11:54      

Силвия ШАТЪРОВА Основните ремонти, още на ниво процедури, се обжалват масово. Нямаме необ