Понеделник, 15 Авг 2022
    
Бургас Общество

Иновации в действие показа пред партньори бургаско училище

  13.05.2022 10:37  
 Иновации в действие показа пред партньори  бургаско училище

От 3-ти до 5-ти май ОбУ „Васил Левски“ - Бургас бе домакин по НП "Иновации в действие" модул 1 "Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации между училищата". Партньори по изпълнение на дейностите бяха училищата ОбУ „Христо Ботев“ гр. Стамболийски и ОУ “Гео Милев” с. Белозем. Гост на събитието беше и  Жанета Димитрова - старши експерт, РУО Бургас.

Гостите наблюдаваха богата програма, която показа добри възможности за обмен на идеи и работещи иновативни практики.

Откритите уроци в иновативните паралелки на I клас по проект „Ключ за света“, стартирал през 2021/2022 учебна година, бяха насочени към усвояването на нови знания и практическото им приложение. 

И през трите дни на мобилността учениците показаха богата музикална култура, умения за музикален съпровод, знания за български народни обичаи и традиции, изпълниха фолклорни песни и танци и се превъплътиха в приказни герои.

През последния ден от визитата гостите наблюдаваха демонстрации на добри практики в IX клас. Те посетиха учебната кухня, а учениците показаха завидни готварски умения.

Директорите на трите училища споделиха полезността от НП „Иновации в действие“ за обмен на иновативни практики и изразиха готовност за сътрудничество и мултиплициране на добрите практики.

ОбУ „Васил Левски“, гр. Бургас участва в НП „Иновации в действие“ за трета поредна година, демонстрира опит в иновациите и добрите практики в обучението и образованието.


Анкета

Мнения

Мнения Общество
Бургаски депутати от ГЕРБ: Темата „Македония“ катурва кабинета след юни
  16.05.2022 12:54      

Силвия ШАТЪРОВА   Темата „Македония“ най-вероятно ще катурне каб