Вторник, 20 Сеп 2022
    
Крими

Освободиха Иван Вълков (ОБНОВЕНА)

  10.05.2022 16:43  
 Освободиха Иван Вълков (ОБНОВЕНА)

Бившият депутат от ГЕРБ и общински лидер в оставка Иван Вълков, който днес бе задържан от полицията при зрелищна акция до Сарафово, е освободен, научи „Черноморски фар“. Не му е подвигнато обвинение. Най-вероятно става въпрос за разпит и задържането не е свързано с политическата му дейност или бизнес, а с лични причини.

Днес сутринта при безпрецедентна акция той бе отведен на разпит, а преди това колата му претърсвана.

От Прокуратурата заявиха, че наблюдават досъдебно производство, по което се провежда разследване за умишлено извършен палеж на лек автомобил. Престъплението е осъществено на 25.04.2022-а в Бургас. Наказанието е лишаване от свобода от 1 до 8 години.

Установено е, че превозното средство е запалено в тревна площ между бл.32 и бл.33 в ж.к. „Изгрев“. По досъдебното производство са проведени огледи и разпити на свидетели. Извършени са претърсвания и изземвания. Предстои да бъдат назначени експертизи.

От Държавното обвинение добавят, че при събиране на достатъчно доказателства към наказателна отговорност ще бъде привлечено конкретно лице.


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата