Вторник, 20 Сеп 2022
    
Крими

Задържаха под стража ревнивеца, мушкал с нож мъж в Меден рудник

  09.05.2022 17:15  
Задържаха под стража ревнивеца, мушкал с нож мъж в Меден рудник

Задържаха под стража С.С., който на Гергьовден е направил опит да убие 41-годишен мъж. По време на разследването е установено, че той е нанесъл множество прободни рани с нож в гръдния кош на пострадалия. Престъпното деяние е осъществено в офис на търговско дружество. Причина за извършването му е изпитвана ревност от страна на обвиняемия.

Опитът за убийство е останал недовършен благодарение на това, че жертвата е получила квалифицирана медицинска помощ. Обвинението е за опит за убийство, но в зала защитната теза бе, че С.С. е действал при неизбежна отбрана и ще се наложи промяна на обвинението. Окръжният съдия не прие това и се аргументира, че това е заседание по взимане на мярка, а не гледане на делото по същество и промяна в обвинението не може да се прави.

В решението си Окръжен съд – Бургас посочи още, че може да се направи обосновано предположение, че С.С. е извършител на престъплението, в което е обвиняем. При по-лека мярка от „задържане под стража“ пък съществувала опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да се обжалва пред Апелативния в града в 3-дневен срок.


Анкета

Мнения

Мнения
Н. Пр. Ингрид Кресел - посланик на Естония в България: Ние сме известни с дигиталното си правителство и с любовта си към природата
  18.06.2022 15:24      

Моделът на електронно управление започна преди 20 години с образованието на децата