Сряда, 20 Юли 2022
    
Бургас

Спрягат бивш данъчен за горещия стол в РУО

  20.04.2022 14:49  
Спрягат бивш данъчен за горещия стол в РУО

Дона МИТЕВА

„Бивш данъчен инспектор от НАП, чиято съпруга е временно изпълняваща длъжността на директор в детска градина“, е най-спряганата загадъчна личност, която се очаква да оглави просветната институция на „Уилям Гладстон“ в Бургас.

 В Страстната седмица започнаха да се разпалват и страстите около овакантеното място на началника на Регионалното управление на образованието.

Инж. Виолета Илиева излезе в заслужен отпуск, и от 15 април заживя  новия си живот „без началник и без часовник“.

Мястото на началник на Регионалното управление на просветата по квотен принцип се знае, че е разпределено на  Продължаваме промяната.

Злите езици шушукат, че още от началото на тази учебна година те търсят подходящият човек.

За кратко се завъртя името на тракиеца Тодор Ангелов като напорист и амбициозен, но то бързо потъна в забвение.

За сметка на това на главата на инж. Илиева се изсипаха тонове проверки, та чак до последния й работен ден.

Сега спряганият кандидат за овакантеното място запознати слагат като заместник директор на Бочко Бочев в ОУ „Братя Миладинови“, но не става ясно дали този човек, който скоростно се е сдобил с педагогическа специалност, се цели в директорското място или по-високо в това на РУО. Ясно е само, че се опитва да жонглира между партиите умело, защото се ползва с благоволението и на старите управляващи.

Същевременно се знае, че около педагога депутат  Христо Симеонов се е оформил кръг от един директор и един бивш директор, които му помагат при пилотното обсъждане в региона на проблемите в образованието.

Не е изненада това, че едната е директорът Димитрина Тодорова, на Ай Ти гимназията, защото депутатската кариера на Симеонов започна точно от преподавателската банка там. Нормално сътрудничеството и добрите отношения между двамата да бъдат запазени.

Хора от гилдията свързват бургаския депутат и с името на Милена Андонова, бивша директорка на Англйиската гимназия, която в момента е в Гимназията за чужди езици. Нищо чудно и тук да става дума за колегиално партньорство.

Пита се обаче  до колко тези хора, начело с Христо Симеонов, който познава особеностите и капризите на образователната система в бургаско, ще имат роля в намирането и назначаването на новия шеф на РУО. И дали някой от тях няма да се кандидатира.

Едно от спряганите сред директори и учители имена за горещия стол е и това на Мария Ценова, бивш зам. областен управител от НДСВ, педагог  с дългогодишен опит. 

Част от учителската гилдия пък изразява  предпочитания временно изпълняващата Лиляна Иванова да остане на длъжността.

Всичко предстои. На първо време просто мястото трябва да бъде официално обявено.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Тихомир Янакиев, кмет на Созопол: Да се гледа на Бюджет 2022 като на успешна общинска политика
  20.04.2022 17:52      

Данък сгради и такса смет не са повишавани, откакто аз съм кмет