Сряда, 20 Юли 2022
    
Бизнес Малко Търново

Правителството даде на Община Малко Търново 15 разбити апартамента

  20.04.2022 11:35  
Правителството даде на Община Малко Търново 15 разбити апартамента

Дона МИТЕВА

Община Малко Търново получи собствеността върху имоти - частна държавна собственост в село Звездец с решение на МС. Те представляват 15 апартамента, разположени на първите етажи във военни блокове № 11 и 12 в кв. 19, № 13 в кв. 18 и № 14, 15 и 16 в кв. 17 по плана на селото.

 Дадени са заедно с прилежащите им мазета, тавански помещения и идеални части от общите части от сградите.

„Община Малко Търново ще ги използва за социални дейности, свързани с настаняване на картотекирани граждани с установени жилищни нужди. Имотите, управлявани към момента от областния управител на Бургас, са с отпаднала необходимост за областната администрация и Министерството на отбраната“, гласи решението.

„Въпросните апартаменти, а и целите блокове са пълна руина. Още от 1991 година, когато бе закрито военното поделение, те станаха обект на набези на роми. В тях се самонастаняват през годините роми, които работят  в горското, голяма част от тях даже и на черно. Заедно с конете, кучетата и каквото се сетите. Те не стават за ремонт.

Не виждам как да кажем украинците, които са в Несебър, Варна и Бургас в петзвездни хотели ще дойдат  да ги настаним там“ обяснява кмета на Малко Търново Илиян Янчев.

Той припомня, че преди години отново са били дадени два блока на община  Малко Търново. Единият от които вече е съборен. „Сега чакаме да съберем пари и да бутнем и другия. Това е най-добрия вариант, с който селото да добие един по-добър облик, а не да изглежда все едно, че сме във война“, каза Янчев и подчерта, че все още официално не му е връчен документа за собствеността на въпросните апартаменти.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Созопол
Тихомир Янакиев, кмет на Созопол: Да се гледа на Бюджет 2022 като на успешна общинска политика
  20.04.2022 17:52      

Данък сгради и такса смет не са повишавани, откакто аз съм кмет