Петък, 15 Юли 2022
    
Спорт

Труден старт на полуфиналите за бургаските отбори

  15.04.2022 17:25  
Труден старт на полуфиналите за бургаските отбори
  НВЛ

„Нефтохимик 2010“ изравни и ще гостува в Монтана

„Дея спорт“ изгуби първите си два мача срещу „Хебър“

 

Георги РУСИНОВ

 

Труден старт на полуфиналната серия в първенството при мъжете в „Супер Волей“ за бургаските отбори. „Нефтохимик 2010“ изгуби първия си домакински мач с „Монтана“, но спечели втория. Така с разменени победи с по 3:1, двата отбора сега ще играят още две срещи в Монтана.

Срещата бе нервна, отчасти и заради съдийски отсъждания, които изнервиха домакините. Стигна се дори и до пререкания.

Втората среща в Бургас също започна кошмарно за „нефтохимиците“. „Монтана“ надигра тотално съперника си и взе първия гейм при резултат 13:25.

В следващата част обаче домакините бяха доминиращият отбор и поеха инициативата от началото на гейма. Бургазлии дръпнаха в резултата и макар че гостите от Северозапада на няколко пъти намаляваха аванса, „Нефтохимик“ взе гейма с 25:21. Бургазлии продължиха със силната игра и в следващия гейм. Момчетата на Даниел Пеев успяха да изравнят, но възпитаниците на Николай Желязков в крайна сметка трудно взеха гейма с 25:23.

В решителната четвърта част „Нефтохимик“ тръгна силно в началото, но играта се изравни. Битката между двата съперника бе изключително напрегната. Игра се до последно, като отново бургазлии се наложиха с 25:23.

Така „Нефтохимик“ изравни в серията за 1:1. Третият двубой ще се играе днес в Монтана, а четвъртият мач е утре, отново в северозападния град. В серията от пет мача се играе до три победи.

Мачът в Бургас завърши с най-много точки за Ники Николов – 20, от които 5 блокади. 16 точки добави съотборникът му Николай Учиков, а острието Юлиус Фиркал завърши с 13. За „Монтана“ също с 20 точки завърши мача Любослав Симеонов. Радослав Попов реализира 18 точки.

„Дея спорт“ пък има още по-тежката задача да гостува на действащия шампион „Хебър“ в Пазарджик. В първия си мач те изгубиха с 3:0. Волейболистите на Камило Плачи надиграха тотално бургаския си съперник, като само в последния, трети гейм имаше повече напрежение. Тогава момчетата на Венцислав Симеонов затрудниха максимално шампионите.

Първите два гейма минаха под диктовката на „тигрите“, които се откъсваха със стабилна преднина и завършваха геймовете лесно при резултат 25:14. В първата част бургазлии успяха да стопят малко преднината, но не се стигна до нищо повече, докато във втория гейм дори поведоха. Това обаче не остана факт за дълго.

Третият гейм бе истински екшън. Отборите стартираха равностойно, но в един момент „Дея спорт“ успя да поведе със 17:12. Бързото мислене и реакции от страна на щаба на „Хебър“ обаче дадоха резултат. До изравняване на резултата се стигна при 20:20. В крайна сметка тимът от Пазарджик спечели с 26:24.

Вторият мач от серията се игра снощи и волейболистите на Венцислав Симеонов отново изгубиха с 3:0.

Третата среща е на 18 април и ще се играе в Бургас, където „Дея“ ще се надява на силна домакинска подкрепа. Ако „Хебър“ спечели и нея среща, се класира на финал.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Култура Мнения
Писателят Теодора Димова: Нашето общество никога не е било толкова раздробено и настръхнало
  15.04.2022 16:37      

Злото се стоварва върху всяко едно поколение Политиците би следв