Петък, 08 Юли 2022
    
Култура

Художничката Даниела Власакиева за балерината и бомбите

  08.04.2022 09:49  
Художничката Даниела Власакиева за балерината и бомбите

Дона МИТЕВА

Всяка от картините е плод на сутрешното й настроение през последните 5 месеца. Те  са различни, но никога тъжни. Така художничката Даниела Власакиева определя работите си, които заедно нейните млади колеги - децата от Ателие за самоделия в читалище „Изгрев 1909“, ще представят в изложбата живопис "Арт бележки".

Експозицията ще бъде открита на 12 април, вторник, от 18:00 часа в галерия-музей "Георги Баев".

Вернисажът е шести за художничката и ще премине под знака на Европейската година на младежта. Целта на това, че децата застават редом с утвърден художник, е насърчаване на младите хора да творят, опознават и изследват нови култури за изграждането на по-добро бъдеще.

Децата от ателието в читалище „Изгрев 1909“ не са поканени случайно. Власакиева е негов председател от 2013 година, а от две години ръководи и ателието.

За експозицията си художничката е подбрала 30 картини, вариации по различни теми. Подсказва го и името на изложбата "Арт бележки".

Картината, която ни предостави художничката да публикуваме, има интересна история. Власакиева все още се колебае дали да я включи в изложбата, но разказва за нея: „Това трябваше да бъде една съвсем обикновена балерина (една от трите), но докато я рисувах, бяха пуснала новините. Аз не ги слушах, но явно не съвсем, защото като свърших картината и я погледнах, бях изумена, че виждам бомби, кръв..., а трябваше да е просто балерина“.

Изложбата ще бъде отворена за посетители до 26 април.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Бургас Мнения
Кметът поздрави бургаските медици и студентите по медицина
  07.04.2022 09:48      

"Уважаеми лекари, медицински сестри, санитари, фелдшери, здравни работници, студенти и всичк