Сряда, 06 Юли 2022
    
Крими Малко Търново

Има три версии за катастрофата с военния камион и загиналите мигранти

  06.04.2022 09:31  
Има три версии за катастрофата с военния камион и загиналите мигранти
  БТВ

По три версии работят разследващите катастрофата с военен камион, станала вчера между селата Резово и Граматиково, съобщи полк. Христо Тинев - военно-окръжен прокурор на Сливен, предаде БТА.

Първо разследващите ще констатират дали има виновно поведение на водача, второ - евентуална техническа неизправност на автомобила. Третата версия е агресивно и неправомерно поведение от страна на задържаните мигранти, което да е довело до инцидента, за което няма данни, подчерта той.

Предстои днес да бъде извършен допълнителен оглед на местопроизшествието, ще бъдат разпитани свидетели, ще бъдат назначени съдебно-медицинска и автотехническа експертизи. Ще бъде извършена аутопсия на починалите. Авариралият камион ще бъде изтеглен и ще бъде извършен оглед.

При инцидента вчера товарен автомобил от Въоръжените сили катастрофира, загинали са двама чужди граждани, а други десет са ранени и са настанени в болница. Съвместен патрул от военнослужещи и Гранична полиция са задържали група мигранти при преминаване на границата, като при превозването им е станало произшествието. В камиона е имало двама военнослужещи и двама гранични полицаи.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Пенка Кирилова: Украински граждани се интересуват от висококвалифицирана работа
  05.04.2022 10:42      

Консултираме ги на място в Кризисния център и с онлайн анкети Работодатели им предл