Сряда, 06 Юли 2022
    
Несебър Общество

Николай Димитров, кмет на община Несебър: Очакваме туристи от вътрешния пазар и от бившите соцстрани

  05.04.2022 15:47  
Николай Димитров, кмет на община Несебър: Очакваме туристи от вътрешния пазар и от бившите соцстрани

Темата за мини в Черно море е преекспонирана, добре е да се преценя с оглед предстоящия сезон, категоричен е той

 

 

Моника ИЛИЕВА

 

 

„Аз мисля, че ще има туристически сезон. И от вътрешния пазар, и от бившите соцстрани също очакваме туристи“, обясни Николай Димитров, кмет на община Несебър пред „Черноморски фар“, след края на провелата се сесия на местния парламент днес. Той акцентира, че информацията за мини в Черно море се преекспонира и е крайно време, когато медиите дават трибуна на една тема да помислят как тя ще се върне обратно като бумеранг отново към нас.

45-те точки в дневния ред преминаха почти при пълен кворум. Сред по-важните от днешното редовно заседание на Общинския съвет – Несебър бяха приемането на Бюджет 2022 г., чиято обща рамка – 78 510 000 лв., е с близо 13 млн. повече от заложените средства в предходния, които идват от делегирани държавни дейности.

С докладна записка бяха определени зоните за платено кратковременно  паркиране на автомобили в общината. За град Несебър както следва: ул. „Любен Каравелов“ в зоната заключена от кръстовището с ул. „Еделвайс“ до кръстовището с ул. „Отец Паисий“ (зала „Мелса“), както и до кръстовище с ул. „Христо Кудев“ и ул „Морска“. Несебърските общинари гласуваха зони за платено паркиране, служебен абонамент и фиксирано място, когато това е предвидено по ГПОД по еднопосочни улици, междублокови пространства и централните части на градовете Несебър – нова част, Обзор, Свети влас, с. Равда и кк Слънчев бряг.

Приеха бюджета на община Несебър за 2022

Преди наближаващия летен сезон бе подложена на гласуване и схемата за организация и безопасността на движение на територията на община Несебър. Припомняме, че всяка година, не по-късно от 15-и май, се подлага на прегласуване. Тя има за цел да осигури обществения ред, спокойствието и сигурността на жителите на Несебър. Ограничителният режим за движение на автомобили в Старинен Несебър влиза в сила от 15-и април до 30-и октомври т.г.

Съпротива срещна докладната относно именуване улици в к.к. „Обзор-Север“, гр. Обзор. Според текста в записката необходимостта от искания на граждани за регистрация по постоянен и настоящ адрес, налага да им бъдат дадени имена. Новите улици „Теополис“, „Хелиополис“, „Навлохос“ не срещнаха одобрение сред общинарите. „Чужди имена, трудно се запомнят. Трябва да са лесно запомнящи се. Когато направят други предложения или се обосноват за настоящите имена, ще подкрепим решението“, обясни общинският съветник Костадин Нищелков.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Пенка Кирилова: Украински граждани се интересуват от висококвалифицирана работа
  05.04.2022 10:42      

Консултираме ги на място в Кризисния център и с онлайн анкети Работодатели им предл