Събота, 25 Юни 2022
    
Бургас

Подредиха играчки в памет на загиналите в Украйна деца /СНИМКИ/

  26.03.2022 17:00  
Подредиха играчки в памет на загиналите в Украйна деца /СНИМКИ/

Своеобразен пърформанс от детски играчки, цветя и обувки подредиха днес над 120-те участници в протеста срещу военните действия в Украйна, на 31 ден от началото на военните действия. Той бе  в памет на 136 невинни деца, които са загинали до сега във военните действия. Бе развят  и пет метнров флаг на Украйна.

На площад „Тройката” в Бургас се събраха не само украинци, но и българи и хора от други националноски, които да изразят своето несъгласие с водените военни действия.

„Искаме да покажем не само на Бургас, но и на целия свят резултата от таканаречената животоспасяваща операция. Това е резултатът от специалната военна операция, която поразява само военни обекти. 136  невинни деца са загинали по официална информация в тази ужасна война. Колко възрастни са загиналите не се знае. Има ли още някой, който е убеден, че Русия „спасява” украинци. Русия иска да „спаси” и други държави. И следващите след Украйна държави  са Полша, Чехия, България”, каза от трибуната на митинга украинка и продължи: Не се знае колко военни обекти са поразени от забранени оръжия, които се използват. Те са улучили мирни домове и са отнели живота на невинни хора”.

Учителка от Харков сподели, че домът й е разрушен. Бяха дадени и още примери за разрушения и ужасите, които преживяват украинците останали в родината си .


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения Средец
Кметът на Средец Иван Жабов даде заявка за следващ мандат
  25.03.2022 14:47      

Дона МИТЕВА На Благовещене, кметът на Средец Иван Жабов обяви, че отново ще се кандидатир