Неделя, 19 Юни 2022
    
Общество

Гергьовден преизбра лидера си

  20.03.2022 12:43  
Гергьовден преизбра лидера си

"Черноморски фар"

 

ПП "Движение Гергьовден" преизбра доц. Драгомир Стефанов за председател на движението, гласува промени в устава и подмени съставите на изпълнителните и контролните си органи, това се случи на  редовен национален събор.

 

Делегатите бяха поздравени от представители на ГЕРБ, СДС, БДЦ "Радикали", Съюзът на свободните демократи.

 

В заключителната декларация на Събора, гергьовци, като констатираха безпрецедентното разделение, възцарило се в обществото и удивителната некадърност на управляващото в момента коалиционно правителство, стигнаха до извода, че спешно е необходимо провеждането на предсрочни парламентарни избори. Те се обявиха за създаването на Коалиция на нежелаещите повече подобни управления и заявиха решимостта си да започнат веднага преговори с ред десноцентристки формации, с неправителствени организации и граждански групи и извън парламентарно представената коалиция ГЕРБ-СДС. 

 

Според гергьовци едно широко подобно обединение би могло да начертае както спешни мерки за преодоляване на кризите, които да се изпълняват от служебно правителство, така и по-широка програма, около която да се търси консенсус с повече политически и граждански формации.

По повод стоте дни на правителството, гергьовци отказаха да дават оценка, като изрично подчертаха, че оценките ги "дава българския бизнес, който не може да си плати тока; оценки дават пенсионерите, за които дори "циганската баница" - хляб и олио - се превръщат вече в лукс. Оценки дават тъмните общини, студените църкви и читалища. Оценка дадоха и европейските ни партньори - само българският план за възстановяване и устойчивост още не е приет.  Най-мекото определение за тези сто дни е смайваща некадърност."

 

Гергьовци се обърнаха и към президента Радев, във връзка с новия му политически проект около генерал Янев, с думите: "Генерале! Усещането, че управлявате самолета е лъжовно.  Държавният аероплан от месеци е в политически "свредел", заплашващ да завърши със зрелищна катастрофа.  Наистина, с този ли точно "полет" държите да бъдете запомнен?!!"


Пълните текстове на декларацията и откъси от речта на почетния председател на ПП „Движение Гергьовден“ Любен Дилов-син на: gergiovden.bg


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Йоана Демирева, психолог: Презапасяването е нездрав контрол
  19.03.2022 17:24      

Дона МИТЕВА След километричните опашки по бензиностанциите и зареждането на автомобилите