Събота, 18 Юни 2022
    
Любопитно

Руски космонавти се качиха на МКС с цветовете на Украйна

  19.03.2022 12:56  
Руски космонавти се качиха на МКС с цветовете на Украйна

Въпреки напрежението на Земята, в Космоса Русия и Съединените щати продължават да работят заедно.

Трима руски космонавти успешно пристигнаха на Международната космическа станция за 6-месечна мисия. Те бяха топло посрещнати от намиращите се на борда четирима американци, двама други руснаци и един германец.

Това, което направи впечатление обаче е, че Олег Артемиев, Денис Матвеев и Сергей Корсаков бяха облечени в жълти летателни костюми със сини акценти, цветове, които съвпадат с украинското знаме. Тримата са първите новопристигнали на МКС от началото на войната в Украйна миналия месец. Те излетяха от космодрума Байконур в Казахстан със своя космически кораб "Союз МС-21" в петък в 20.55 ч. местно време. 

Видеоклип на Артемиев, заснет, докато космическият кораб се подготвяше да се качи с космическата станция, го показваше облечен в син летателен костюм. Не е ясно какво (ако въобще има такова) съобщение трябва да изпратят жълтите униформи, с които космонавтите се качиха на борда на станцията.

Когато те разговаряха със семействата си на Земята обаче, Артемиев беше попитан за костюмите. Той каза, че всеки екипаж избира своите.


Анкета

Къде ще почивате лятото?


Резултати

Мнения

Мнения
Йоана Демирева, психолог: Презапасяването е нездрав контрол
  19.03.2022 17:24      

Дона МИТЕВА След километричните опашки по бензиностанциите и зареждането на автомобилите